therapie

De therapie integreert elementen van orthomoleculaire geneeskunde, functionele geneeskunde en functionele neurologie. 

Orthomoleculaire geneeskunde focust op het optimaliseren van voedingsstoffen in lichaamscellen, terwijl functionele geneeskunde de oorzaken van ziekten onderzoekt en de gezondheid tracht te herstellen. 

Functionele neurologie richt zich op het optimaliseren van hersenfuncties. 

 

De therapie streeft ernaar de oorzaken van klachten te achterhalen, met aandacht voor samenhang tussen verschillende aandoeningen. Het legt een fundament door randvoorwaarden voor hersenherstel te herstellen en past vervolgens voeding, slaap, stress en beweging aan. 

 

Het doel is het verminderen van klachten, herstel van energie en helder denken. De duur van herstel varieert afhankelijk van klachtencomplexiteit en bereidheid tot verandering.

Om de oorzaken van klachten te begrijpen, beginnen we met het herstellen van de randvoorwaarden die nodig zijn voor hersenherstel. Dit omvat aandacht voor voeding (als basis voor energie in de hersenen), doorbloeding (voor zuurstoftoevoer naar de hersenen), slaap (om de hersenen te laten herstellen), stressreductie (om energie te behouden voor herstel) en activatie (voor het creëren van nieuwe verbindingen). Deze aanpassingen zijn persoonlijk en variëren per individu. Het opruimen en aanpassen van patronen vormen essentiële stappen voor herstel. Naast het bespreken van de klachtengeschiedenis brengen we ook de fysieke conditie van de hersenen in kaart via neurologische testen. We analyseren stabiliteit in handschrift, balans, coördinatie, oogbewegingen en de functie van de nervus vagus (de belangrijkste verbinding tussen de darm en de hersenen). Op basis van de resultaten kunnen we specifieke hersengebieden trainen met doelgerichte oefeningen.

In stap 2, na het leggen van een fundament, analyseren we welke klachten nog steeds aanwezig zijn en onderzoeken we hun mogelijke oorzaken. Door middel van bloed-, ontlasting-, speeksel- en urinetesten verkrijgen we diepgaand inzicht in verstoringen in verschillende systemen, zoals hormonen, spijsvertering, barrières, immuunsysteem, ontstekingen, de stress-as, slaapapneu, doorbloeding, en meer. Op basis van deze bevindingen nemen we doelgerichte maatregelen om ook deze lagen op te ruimen en het lichaam de kans te geven om te herstellen.

Zodra duidelijk is wat mogelijke oorzaken zijn, passen we de voeding aan op jouw behoeften, corrigeren we eventuele tekorten en geven als nodig het lichaam een extra zetje in de vorm van supplementen.

Schuiven naar boven