over mij, ons

Sonja

Over mij, wie is het gezicht achter Orthobrainhealth

Mijn naam is Sonja, ik ben orthomoleculair therapeut en oprichtster van “OrthoBrainHealth”. Ik ben geboren in Wenen, Oostenrijk. Na mijn studie aan de University of Natural Resources and Life Sciences ben ik in Nederland beland. Mijn passie voor gezondheid is ontstaan door de machteloosheid die ik voelde bij de ziekte van mijn moeder, een huisarts met vroegdementie.

Ik wilde niet geloven dat we alleen maar konden afwachten, en die frustratie motiveerde me om dieper te graven in de nog onontgonnen terreinen van de hersenen. Het ontdekken van de mechanismen achter ziekte, het omvangrijke aantal wetenschappelijke studies dat al beschikbaar is, en de klinische ervaringen van gepassioneerde artsen en therapeuten die verder keken dan de geijkte paden, hebben diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb toen besloten dat dit is waar ik alles van wilde weten en waar ik alles voor wilde doen om de mogelijkheden tot herstel te doorgronden.

Precies dat is wat ik het liefste doe: analyseren, proberen te begrijpen en doorgronden. Net als een detective wil ik de mechanismen opsporen die voorkomen dat iemand kan herstellen. En dat wil ik ook graag voor jou doen!

Loop jij vast in je zoektocht om je (hersen)gezondheid te verbeteren? Voel je je moe, overprikkeld, of heb je last van cognitieve problemen? Kom je telkens dezelfde obstakels tegen door concentratieproblemen, of wil je je kind een stevigere basis geven voor zijn hersenontwikkeling, maar weet je niet waar te beginnen?

Laten we samen kijken wat mogelijk is. Laten we de oorzaken en triggers opsporen die jouw herstel belemmeren en ervoor zorgen dat je hersenen niet optimaal functioneren.

Ik sta voor je klaar – ben jij er ook klaar voor?

 

De voorliefde voor hersenen:

Mijn fascinatie ligt bij de hersenen, omdat alles wat daarmee te maken heeft (zoals ADHD, dementie, depressie, autisme of onopgeloste gevolgen van hersenschudding of herseninfarct) ons zo kwetsbaar maakt. Maar om problemen in de hersenen op te lossen is het vaak nodig om het hele lichaam en ook je gedachten en overtuigingen te bekijken. Ik combineer orthomoleculaire geneeskunde (welke stoffen zijn nodig om je hersenen te laten werken), functionele geneeskunde (welke mechanismen zijn verstoord) en functionele neurologie (welk gebied in je hersenen functioneert niet optimaal).  In mijn opleidingen, als orthomoleculair therapeut bij de Natura Foundation en Evenwijs, braincoach opgeleid door Dr. Daniel Amen, of bij het gerenommeerde Kharrazian Institute, staat de focus op alles wat met de hersenen te maken heeft bovenaan.

Hersenproblemen zijn complex; de juiste combinatie van therapieën kan zelfs in zware gevallen tot verandering leiden.

Cliënten die bij mij komen, hebben soms al tien verschillende therapeuten bezocht en diverse benaderingen geprobeerd. Vaak heeft elk daarvan enigszins geholpen, maar tot nu toe geen doorbraak opgeleverd. Het is vaak niet zozeer het toevoegen van een 11e therapie, maar eerder het vinden van de juiste combinatie van therapieën, zoals ergotherapie, fysiotherapie, functionele neurologie, chiropractie, osteopathie, cognitieve training, auditieve training en psychotherapie. In de juiste volgorde en combinatie kunnen deze benaderingen verrassende resultaten opleveren. Daarom werken wij hier in Nijmegen als therapeutengroep samen aan op maat gemaakte oplossingen (zie samenwerking, PCS Nijmegen).


Ik hoop dat ik met orthobrainhealth kan bijdragen dat jij verder komt met de zoektocht naar de oorsprong van je problemen en daarmee je gezondheid weer in eigen handen kan nemen!

opleidingen/certifications

Schuiven naar boven