Om een goede diagnose te kunnen stellen is het in veel gevallen zinvol/essentieel om juist onzichtbare dingen te onderzoeken. Dat doen wij middels laboratoriumonderzoek. Hiervoor werkt orthobrainhealth samen met gerenommeerde laboratoria in Nederland, Duitsland en Amerika.
Meten is weten zeggen ze vaak. Door meten kun je achter problemen komen, die zich niet direct als symptoom uiten, of die achter processen zitten die verstoord zijn en die bepaalde symptomen veroorzaken.
Waarom doet dat niet iedereen zou je kunnen denken en kan ik dat niet ook bij de huisarts laten doen? Voor bepaalde testen kan dat en het worden er gelukkig langzaam ook meer. Maar veel factoren worden niet gemeten omdat zij niet van belang worden geacht, of het mechanisme achter de verstoring niet bekend is. Ook is het zo dat vaak alleen maar grote afwijkingen worden geregistreerd. Als er echt iets mis is, als er een grote ontsteking is, die in het bloed te zien is Maar hierdoor mis je bijvoorbeeld lichte chronische ontsteking (low grade inflamation) die de oorzaak is voor autoimuunziektes en dus wel heel belangrijk wil je deze ziektes bij de wortel aanpakken. Of je mist ontsteking in de darm omdat die (lange tijd) niet in het bloed te meten is, maar alleen maar in de ontlasting en daar wordt dan over het algemeen niet gekeken. Welke laboratoriumonderzoeken zinvol zijn hangt van de klacht/persoon af.
Voorbeelden van laboratoriumonderzoek:
-
Ontlastingsonderzoek bij darmklachten (o.a. darmflora, ontstekingen, gisten/schimmels als candida en parasieten, lekke darm).
- Onderzoek SIBO (ademgastest)
- Onderzoek naar voedselintoleranties (IgG) in bloed
-
Onderzoek naar voedingstekorten/overschotten (vitaminen en/of mineralen) in bloed
-
Onderzoek in urine naar stofwisselingsproblematiek en status van aminozuren, belasting met schimmels of dysbiose van bacteriën.
-
Onderzoek naar markers in het bloed die neuroinflammatie versterken (homocysteine, High sensitive CRP, tranglutaminase)
- onderzoek hormoonstatus (cortisol, oestrogeen, testosteron)
- onderzoek onder of overmethylatie (William Walsh)
-
Onderzoek naar autoantistoffen in het bloed (CYREX array 5)
- Onderzoek Neurostress en inflammatoire oorzaak depressie
- Onderzoek risicofactoren angststoornis
- Onderzoek functie mitochondriën
-
Onderzoek naar de conditie van de bloedhersenbarrière
-
Alzheimer Associated immune reactivity (LINX tm)
- Onderzoek naar (genetische) risicofactoren voor Alzheimer
- genetisch risicoprofiel (methylatie, leverenzymen, neurotransmitters, hormonen) (Igene)
Hoe precies
Welke onderzoeken zinvol zijn en welke kosten daaraan verbonden zouden zijn bespreken wij in het eerste consult. Ook kunnen onderzoeken worden gebruikt om de voortgang van de therapie te monitoren c.q bij te stellen. Of je een bepaald onderzoek wil laten uitvoeren is aan jou.