ja, je wilt aan de slag!

Je hebt er genoeg van en je bent er klaar voor, om ook echt iets te veranderen.

maar wat kun je dan concreet doen?

stap 1: kennis verzamelen

Verandering begint met bewustwording

Eerst loop je honderd keer tegen de zelfde dingen aan tot je je plots afvraagt, hoort dat eigenlijk zo? Is dat normaal? Waarom kan ik niet meer helder denken. Waarom kom ik elke keer te laat? Waarom kan mijn kind zich niet concentreren. Waarom ben ik zo hypersensibel op lawaai. Dan begin je te onderzoeken, te lezen en op te letten of je het weer tegen komt. Misschien vindt je een naam, een diagnose, ga je naar de huisarts, krijg je wat voorgeschreven en raakt de vraag weer even op de achtergrond.  

Tot je er weer tegen aanloopt, je afvraagt “is dat het?”, “heb ik de juiste oplossing? “, “moet ik hiermee leren omgaan, of kan ik iets veranderen”. Dan begint de zoektocht opnieuw. Als je nieuwsgierig blijft en je niet tevreden bent met halve oplossingen dan kom je uiteindelijk bij de wortel van je probleem aan.

Dit hele proces begint met bewustwording, je elke keer opnieuw afvragen waar sta ik, wat wil ik en wat weet ik.

Hier helpt het als je weet waar je op zou moeten letten, waar iets aan te doen is en wat mogelijke oorzaken kunnen zijn.

 

informatiebronnen:

orthobrainhealth blog

greenroots blog (over gezond leven)

e-boeken

leeslijst

stap 2: zelf doen direct

Verantwoordelijkheid nemen (actie) 

Gezond worden, helder worden, weer energiek en flexibel worden begint met kleine stappen. Kleine stappen die je zelf kunt zetten. Juist die kleine stappen, maken het grote verschil tussen slagen of falen. Je hebt dus een groot gedeelte van het succes zelf in handen. Je kunt het zien als verantwoordelijkheid die we vaak liefst uit handen ou willen geven. Maar het feit dat je het voor een groot gedeelte ook zelf kan beinvloeden maakt je van slachtoffer van een ziekte tot degene die aan het stuur zit. De effecten zijn zelfs zo krachtig dat de beste supplementen en behandelprotokollen hier niet tegenop kunnen als je ze alleen gebruikt zonder aanpassing van je manier van leven.

 

 

stap 3: een afspraak maken

persoonlijk advies, onderzoek, behandelplan

Wil je meer inzicht in de mogelijke oorzaken van je klachten, of ben je vastgelopen in je zoektocht naar een oplossing van gezondheidsproblemen die ontstaan zijn na een val op je hoofd, zoek je naar alternatieven voor de behandeling van klachten als ADHD met medicijnen, of merk je dat je geheugen achteruitgaat laat ons dan een afspraak maken. 

 
Schuiven naar boven